توجه! این مطلب جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
کاربران گرامی نظافت نیوز امروز بار دیگر طبق روال به معرفی داروی آتورواستاتین می پردازیم ببینیم که برای چه کاربردی از آن استفاده می شود سعی شده که در اینجا مطلبی کامل گرداوری شود تا بتوان از آن استفاده نمود با ما همراه باشید تا پایان مطلب:
آتورواستاتین یکی از داروهای درمان چربی خون بالا می باشد که قدرت جذب شوندگی بالایی از گوارش دارد ای دارو همچنین برای درمان کلسترول و همچنین خطر سکته مغزی را کاهش می دهد و حمله قلبی را در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.
معرفی داروی آتورواستاتین:
اگر به دنبال داروی کاهنده کلسترول بد خون باشید احتمال زیا پزشک آتورواستاتین یا لیپیتور (lipitor) را برای شما تجویز کند زیرا به عنوان کاهنده ی کلسترول بد از آن یاد میشود و همچنین به میزان کمتری تری گلیسیرید خون را نیز کاهش می دهد.
آتورواستاتین مثل بقیه استاتین ها با مهار HMG COA ردوکتاز در کبد عمل می کند این ماده در بیوسنتز کلسترول نقش مهمی دارد.
آتورواستاتین به سرعت از طریق مجرای گوارش جذب شده و فراهمی زیستی مطلق داروی آتورواستاین حدود ۱۲% است.
پیوند دارو به پروتئین خیلی زیاد است. این دارو دارای متابولیسم کبدی و خارج کبدی است. متابولیتهای فعال دارو مسئول ایجاد حدود ۷۰% از اثر مهارکنندگی HMG-COA ردوکتاز است. نیمه عمر دارو حدود ۱۴ ساعت بوده وعمدتاً از طریق مدفوع دفع میشود.
این دارو یکی از دارو های درمان چربی خون بالا می باشد . در اصل آتورواستاتین میزان چربی بد را در خون کاهش می دهد و به همین خاطر خطر برخی بیماری از جمله سکته قلبی را کمتر می کند.
از چه سنی این دارو تجویز میشود؟
این دارو برای درمان بیماری بزرگسالان و کودکان بالای ۱۰ سال تجویز میشود. آتورواستاتین میزان تولید کلسترول توسط کبد را کاهش میدهد.
موارد توصیه شده
آتورواستاتین برای درمان کلسترول بالا استفاده میشود و خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و یا عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم , بیماری عروق کرونر قلب و یا دیگر عوامل خطر کاهش میدهد.
برای اثربخشی بیشتر این دارو، توصیه میشود از رژیم غذایی سالم و کم کلسترول و کم چربی استفاده شود؛ به علاوه ورزش کردن، درمان چاقی و کاهش وزن و ترک سیگار میتوانند نقش موثری در درمان چربی خون با این دارو داشته باشند.
در صورتی که باردار هستید نباید از آتورواستاتین استفاده کنید.
در صورتی که در زمان مصرف دارو متوجه شدید که باردار هستید، مصرف دارو را قطع کنید و بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
به محض شروع مصرف آتورواستاتین باید از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
مصرف آتورواستاتین میتواند به جنین آسیبهای جدی وارد کند.
مصرف دارو در دوران بارداری فقط با تجویز پزشک جایز است.
نحوه مصرف آتورواستاتین:
- بزرگسالان :۱۰ تا ۸۰ میلیگرم یکبار در روز .
- اطفال :مقدار لازم توسط پزشک تعیین می شود.
عوارض جانبی شایع و جدی

تداخل دارویی
- مصرف همزمان با آنتی اسیدها جذب آتوروستاتین را کاهش می دهد. ولی روی کاهش LDL اثری ندارد.
- مصرف همزمان با ضد قارچهای آزول، سیکلوسپورین، اریترومایسین و مشتقات فیبریک اسید، خطر رابدومیولیز را افزایش می دهد.
- دارو باعث افزایش سطح خونی دیگوکسین می شود.
- دیلیتیازم، ماکرولیدها (آزیترومایسین، کلاریترومایسین، اریترومایسین، تلیترومایسین)، نفازدون و وراپامیل باعث کاهش متابولیسم دارو و افزایش عوارض ناشی از آن از جمله دردهای عضلانی می شود.
- فلوکونازول، ایتراکونازول و کتوکونازول باعث افزایش سطح خونی دارو می شوند. بهتر است همزمان با هم استفاده نشوند یا در صورت لزوم دوز آتورواستاتین کاهش یابد.
- دارو باعث افزایش سطح خونی داروهای OCP می شود.
- مصرف همزمان با آب گریپ فروت باعث افزایش سطح خونی دارو و سمّیت ناشی از آن می شود.