تخمه کتان چیست و چه فوایدی دارد

خواص تخمه کتان چیست

 

 

تاریخچه تخمه کتان بر می گرده به ۶۰۰۰ سال پیش که ار آن زمان تا به امروز که به عنوان یک ماده غذایی در جهان مصرف می شود. تخمه کتان خواص بسیاری دارد.

کمک به هضم غذا ، کاهش کلسترول خون ، پایین آوردن میل به مصرف قند ، روشن شدن پوست ، تنظیم هورمون ها ، کاهش وزن و یا مبارزه با سرطان فقط تعداد

کمی از  خواص این ماده می باشد .

تخمه کتان چیست

تخمه کتان به صورت دانه ای ریز می باشد در رنگ های قهوه ای ، قعوه ای مایل به زرد و طلایی یافت می شود . این ماده از غنی ترین منابع گیاهی از اسید های

چرب امگا۳ می باشد که نام دیگری که این ماده را به آن اسم نیز میشناسند لینولنیک اسید (ALA) است.

دانه کنجد که از لحاظ داشتن ماده لیگنال غنی میباشد در مقیاس با تخمه کتان میزان لیگنال در تخمه کتان ۷ برابر دانه کنجد است.

فواید تخم کتان

۱) تخمه کتان و جلوگیری از سرطان

۲) تخمه کتان و سلامت دستگاه گوارش

۳) تخم کتان سرشار از آنتی اکسیدان‌

۴)تخم کتان فاقد گلوتن

۵)کاهش دهنده کلسترول

۶) کمک به کاهش وزن

۷)پوست و موی سالم با مصرف تخمه کتان

۸) دارای فیبر بالا و کربوهیدرات پایین

۹)کم شدن مشکلات یائسگی

۱۰) سرشار از اسید های چرب امگا۳

 

میزان ارزش غذایی تخمه کتان

اگر به ارزش غذایی تخم کتان نگاه کنید، موارد زیادی نظرتان را جلب می‌کنند. یک قاشق غذاخوری یا ۲۸ گرم تخم کتان محتوی مواد معدنی زیر است:

• ۶۳۳۸ میلی‌گرم امگا۳؛
• ۸ گرم فیبر؛
• ۶ گرم پروتئین؛
• ۳۱٪ نیاز روزانه‌ی فرد به ویتامین B۱؛
• ۳۵٪ نیاز روزانه‌ی فرد به منگنز؛
• ۳۰٪ نیاز روزانه‌ی فرد به منیزیم؛
• ۱۹٪ نیاز روزانه‌ی فرد به فسفر؛
• ۱۰٪ نیاز روزانه‌ی فرد به سلنیم.

همچنین تخم کتان سرشار از ویتامین B۶، آهن، پتاسیم، مس و روی (زینک) است. این موارد به‌خوبی نشان می‌دهند که چرا تخم کتان یکی از مفیدترین مواد غذایی

 در سراسر کره‌ی زمین است.

نحوه مصرف تخمه کتان

روش‌های مناسبی برای افزودن تخم کتان به رژیم غذایی روزمره وجود دارد. از جمله اینکه می‌توانید پودر تخم کتان را با ماست مخلوط و میل کنید. همچنین مخلوط

کردن تخم کتان با آب می‌تواند آن را به جایگزینی برای تخم‌مرغ تبدیل کند. می‌توانید تخم کتان را به کیک یا شیرینی‌های خانگی هم اضافه کنید. سؤالی که در این

میان برای بسیاری پیش می‌آید این است که آیا امگا۳ در برابر حرارت مقاوم است؟ براساس مطالعات زیادی که صورت گرفته است، خواص امگا۳ در دمای ۱۵۰ درجه‌ی

 سانتی‌گراد به‌مدت ۳ ساعت محفوظ باقی می‌ماند.

تخم کتان در قیاس آرد کتان و جوانه‌‌ی کتان

 

اگر تخم کتان به‌طور آسیاب‌ نشده مصرف شود،‌ بدن ما نمی‌تواند از تمامی خواص آن استفاده کند و بخش عمده‌ی آن هضم‌نشده باقی می‌ماند. بهتر است تخم کتان

به‌صورت پودر مصرف شود. اگر در خانه آسیاب دارید، می‌توانید تخم کتان را قبل از مصرف آسیاب کنید تا بتوانید از خواص تخم کتان بیشتر بهره‌مند شوید.

مصرف جوانه‌ی کتان نیز راه فوق‌العاده‌ای برای بهره‌مندی حداکثری از خواص آن است. خیساندن تخم کتان و جوانه‌ زدن آن موجب نابودی اسید فیتیک موجود در تخم

کتان می‌شود و جذب مواد معدنی موجود در آن را افزایش می‌دهد.

مانند سایر منابع غذایی سرشار از فیبر، بهتر است تخم کتان را نیز با آب یا مایعات فراوان میل کنید.

0 مورد نقد و بررسی

admin

→ خواندن مطلب قبلی

تمیز کردن منزل با مواد طبیعی خلاقیت

خواندن مطلب بعدی ←

هوش در روانشناسی و نظریه های آن

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *