ما در این مطلب میخوایم در مورد خواص بی شمار گیاه رزماری و تمام خواص ، از گیاه و عصاره رزماری صحبت کنیم پس در ادامه با نظافت نیوز همراه باشید .
رزماری ( Rosmarinus officinalis ) نوعی گیاهی است که معمولاً در پخت و پزها از آن استفاده می شود. رزماری یک ماده اصلی در بسیاری از سس های ماکارونی ، دستور العمل های پیتزا و وینگرت ها است. گیاه دارویی چوبی چند ساله نیز از قدمت طولانی در استفاده از آن برای فواید دارویی و سلامتی برخوردار است.
برخی ، اما همه این مزایای سلامتی توسط شواهد علمی پشتیبانی نمی شوند. در مورد چگونگی افزودن گیاه رزماری به رژیم غذایی خود هم از نظر طعم و هم سلامتی بیشتر بدانید.
این گیاه ممتاز باعث تقویت حافظه و موارد دیگر می شود
فواید سلامتی
گیاه رزماری : در تنظیمات آزمایشگاه ، رزماری تأثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بر روی حیوانات دارد. با این حال ، هنوز مشخص نیست که آیا این فواید رزماری در انسان رخ می دهد یا خیر. از رزماری در داروهای جایگزین برای درمان یا بهبود برخی از شرایط پزشکی استفاده شده است.
موارد زیر شرایطی است که محققان تأثیرات رزماری را اعمال کرده اند. اگرچه برخی از اینها به دلیل مزایای احتمالی سلامتی رزماری نسبت به سایرین ارتباط قوی تری دارند ، اما تحقیقات بیشتری در مورد اثر رزماری به طور کلی لازم است.
ریزش مو
گیاه رزماری: تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از روغن رزماری در پوست سر به همان اندازه مینوکسیدیل برای افزایش تعداد مو در افرادی که دارای طاسی با الگوی مردانه هستند ، مؤثر است.
در یک مطالعه تحقیقاتی ، افرادی که رزماری و سایر روغنهای اساسی (اسطوخودوس ، آویشن و سرو) را ماساژ داده اند پس از هفت ماه بهبود نشان دادند.
با این حال ، هنوز مشخص نیست که آیا این رزماری فایده ای داشته است یا خیر.
آرتروز
گیاه رزماری: طبق اعلام دانشگاه پنسیلوانیا ، از روغنهای حاوی رزماری برای تسکین درد عضلات و مفاصل مرتبط با آرتریت و همچنین بهبود گردش خون استفاده شده است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف یک محصول حاوی رزماری ، هاپ و اسید اولانولیک می تواند دردهای ناشی از آرتریت را کاهش دهد. تحقیقات بیشتری برای تأیید فواید مورد نیاز است.
آسیب کلیوی دیابتی (نفروپاتی) گیاه رزماری
برخی تحقیقات حاکی از آن است که مصرف یک محصول حاوی رزماری ، سانتاوری و گداز ممکن است در هنگام مصرف داروهای استاندارد دیابت ، میزان پروتئین در ادرار را کاهش دهد. پروتئین موجود در ادرار نشانگر بیماری کلیوی در بیماران دیابتی است.
خستگی ذهنی
تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف رزماری باعث افزایش توجه یا انرژی ذهنی در بزرگسالان با سطح انرژی پایین نمی شود. با این حال ، نتایج مطالعه متفاوت است. مطالعات دیگر نشان می دهد که می تواند استرس تست زدن را کاهش داده و اضطراب را کاهش دهد.
فیبرومیالژیا
در حالی که تصور می شد که رزماری می تواند اثرات فیبرومیالژیا را بهبود ببخشد ، تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف یک محصول حاوی رزماری ، هاپ و اسید اولانولیک در واقع علائم فیبرومیالژیا را بهبود نمی بخشد.
بیماری لثه (لثه)
تحقیقات اولیه نشان می دهد که دهانشویه گیاهی حاوی رزماری و سایر مواد تشکیل دهنده به کاهش خونریزی لثه و تورم در افراد مبتلا به بیماری لثه کمک می کند که در هنگام استفاده دو بار در روز بعد از غذا به مدت دو هفته استفاده شود.
فشار خون پایین (افت فشار خون)
گیاه رزماری : یک مطالعه مقدماتی نشان داد که مصرف روغن رزماری ممکن است به طور موقت باعث افزایش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون شود اما فواید آن موقتی بود.
سایر کاربردهای رایج رزماری شامل درمان:
سرفه کردن
اگزما
گاز
نقرس
سردرد
فشار خون بالا
افزایش جریان قاعدگی
القاء سقط جنین
سوء هاضمه
مشکلات کبدی و کیسه صفرا
برای تأیید این مزایا شواهد بیشتری لازم است.
ارزش غذایی گیاه رزماری
هنگام پخت و پز با رزماری ، از بخش تولیدی بازار می توانید از ادویه خشک یا رزماری تازه استفاده کنید. واقعیت های تغذیه کمی متفاوت است زیرا غلظت آن با هر نسخه متفاوت است ، اما به احتمال زیاد استفاده از رزماری در غذای شما تغییری اساسی در تعداد کالری یا ترکیبات مغذی غذای شما ایجاد نمی کند.
بر اساس داده های USDA ، یک قاشق غذاخوری یک عدد رزماری خشک کمی کمتر از ۱۱ کالری فراهم می کند. بیشتر این کالری ها از کربوهیدرات به صورت فیبر حاصل می شوند ، اما رزماری منبع قابل توجهی از کربوهیدرات ، قند یا فیبر نیست.
یک غذای معمولی یک قاشق غذاخوری رزماری نیز احتمالاً ریز مغذی قابل توجهی را فراهم نمی کند. با این وجود مقدار کمی ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین B6 و فولات دریافت خواهید کرد. مواد معدنی موجود در رزماری شامل کلسیم ، آهن و منیزیم و منگنز است.
انتخاب ، تهیه و ذخیره سازی گیاه رزماری
رزماری دارای طعمی است که غالباً شبیه کاج توصیف می شود. برخی نیز آن را تند ، لیمو یا تلخ توصیف می کنند.
رزماری تازه به راحتی در بخش تولید اکثر بازارها یافت می شود. این گیاه نسبتاً دلچسب است و زمانی که در یخچال و فریزر نگهداری می شود ، طولانی تر از بسیاری از گیاهان دیگر می ماند. به همین دلیل ، بسیاری از آشپزها ترجیح می دهند از رزماری تازه (و نه خشک) استفاده کنند.
مانند همه گیاهان و ادویه های خشک شده ، رزماری خشک شده را در یک ظرف هوایی در فضای تاریک و خنک نگهداری کنید. به طور صحیح ذخیره شده ، احتمالاً سه تا چهار سال سالم خواهد ماند.
دستور پخت گیاه رزماری
گلاب رزماری به خوبی با گوشت بو داده ، گوجه فرنگی و غذاهای سبزیجات جفت و جور می شود. معمولاً در غذاهای ایتالیایی استفاده می شود. رزماری اغلب هنگام تهیه پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب در ترکیبات ادویه ای با سایر گیاهان ترکیب می شود.
هر یک از این دستور العمل های خوشمزه را با رزماری امتحان کنید:
۱-دستور العمل کاسووی بو داده رزماری و روغن زیتون
۲-بادمجان گیاه رزماری با آجیل پسته
۳-روغن شیرین رزماری آسان لوبیا سفید
۴-کراکر رزماری کل گندم
۵-هویج کباب شده رزماری تازه
برخی افراد همچنین با اضافه کردن جوانه گلاب و اجازه دادن به آن ، روغن معطر مانند روغن زیتون را می دهند.
عوارض جانبی احتمالی
هنگامی که از مقادیر معمولی برای طعم دادن به مواد غذایی استفاده می شود ، احتمالاً رزماری برای بیشتر افراد بی خطر است. همچنین ممکن است در صورت استفاده از داروها در دوزهای مناسب برای مدت زمانی کوتاه ایمن باشد. به گفته منابع پزشکی ، یک دوز معمولی از برگ رزماری روزانه ۴ تا ۶ گرم است. آنها توصیه می کنند که روغن اسانس رزماری را نباید استفاده کرد.
گزارش هایی در مورد واکنش آلرژیک به رزماری هنگام دوز زیاد وجود دارد. عوارض جانبی ممکن است شامل استفراغ ، اسپاسم ، کما و در بعضی موارد مایع در ریه ها باشد.
و در آخر اینکه ، دوزهای رزماری نباید توسط زنان باردار یا زنانی که مایل به باردار شدن هستند ، استفاده شود.
پرسش وسوال های رایج
بهترین جایگزین رزماری در دستور العمل ها چیست؟
بسیاری از آشپزها در دستور العمل ها از آویشن یا ترخون به عنوان جایگزین رزماری استفاده می کنند. مریم گلی و مرزنجوش نیز توسط بعضی از آشپزها استفاده می شود.
آیا می توانم ساقه رزماری را بخورم؟
ساقه گیاه رزماری چوبی است و جویدن آن دشوار است. به همین دلیل ، آشپزها معمولاً قبل از پخت و پز ، برگهای کوچک رزماری را از ساقه خارج می کنند ، مگر اینکه آنها قصد داشته باشند ساقه را بعد از پختن از بین ببرند.